Chystám nějaké změny, tak mě sledujte na Instagramu nebo se zaregistrujte do Newsletteru, ať vám nic neuteče.

Díky za ty dary!

Díky za ty dary!

Možná jste zaregistrovali můj benefiční prsten pro Ukrajinu. Idea na jeho výrobu přišla chvíli po tom, co ji Rusko napadlo. V té době se objevilo spoustu benefičních produktů, sbírek, akcí. A pokaždé když se taková věc stane, já hodím zpátečku. Trochu v sobě bojuji s tím, že se stírá hranice mezi dobrým úmyslem a marketingem. Když se na to podívám s odstupnem a nechám utichnout své rozvířené emoce (a to chvíli trvá), řeknu si, že je to vlastně jedno. Že je důležité hlavně nějak pomoci. Tedy u malého tvůrce jako jsem já. No ale i tak mi výroba prvního kousku chvíli trvala (prostě protože jsem brzda) a pak nebyl ten správný okamžik.

A pak po nějaké době přišla moje kamarádka Alice, že shání peníze na dodávku pro ukrajinské dobrovolníky. Alice společně s dalšími heroes od začátku války vedla v Praze OPU hotel pro 250 ukrajinských uprchlíků. Alice je taky dobroduh a ničeho se nebojí a tak se v červnu rozhodla, že se vydá tam, odkud lidi, se kterými se denně potkává, prchají. Jela na vlastní pěst do Lvova a pak dále do Charkova, kde se přes pár kontaktů dostala k dobrovolnické skupině PJATYCHATKY BAM. Tato skupina dobrovolníků začala fungovat na začátku války v části Charkova - wait for it - Pjatychatky. Dobrovolníci každý den vaří teplé jídlo, zajišťují základní potřeby, potravinové balíčky, léky, teplé oblečení a další. Pomoc potřebují hlavně lidé starší, hendikepovaní nebo ti, kteří si prostě nemohli dovolit odjet. Občas zajišťují pomoc i 100 kilometrů od Charkova. Záleží, co je kde potřeba. A tu pomoc zajišťují dodávkou, která na konci minulého roku dosloužila. A tak jsem se rozhodla, že výtěžek z prstenu poputuje právě na tu dodávku.

 

Proběhla sbírka, kam jsem i já díky vaší podpoře, mohla přispět svou troškou. Peníze na dodávku se vybraly, vybralo se taky spousta materiálu, kterým se dodávka naplnila a Alice už je i s dodávkou v Pjatychatkách. Prsten je stále možné zakoupit a výtěžek poputuje k Alici, která zajistí nákup dalšího potřebného přímo na místě. Dokud mám spojku na místě, přijde mi to jako nejsmysluplnější podpora. Až se nám Alice vrátí, vyberu jiný způsob, který mi bude v tu chvíli připadat nejlepší. Bohužel tahle válka tady s námi ještě asi chvíli bude a pomoc bude potřeba i později.

Každopádně moc děkuji všem za podporu dosavadní i budoucí, karma bodíky stále cinkaj! 

Co byste rádi našli?

Váš košík