Díky za ty dary!

Díky za ty dary!

Možná jste zaregistrovali můj benefiční prsten pro Ukrajinu. Idea na jeho výrobu přišla chvíli po tom, co ji Rusko napadlo. V té době se objevilo spoustu benefičních produktů, sbírek, akcí. A pokaždé když se taková věc stane, já hodím zpátečku. Trochu v sobě bojuji s tím, že se stírá hranice mezi dobrým úmyslem a marketingem. Když se na to podívám s odstupnem a nechám utichnout své rozvířené emoce (a to chvíli trvá), řeknu si, že je to vlastně jedno. Že je důležité hlavně nějak pomoci. Tedy u malého tvůrce jako jsem já. No ale i tak mi výroba prvního kousku chvíli trvala (prostě protože jsem brzda) a pak nebyl ten správný okamžik.

A pak po nějaké době přišla moje kamarádka Alice, že shání peníze na dodávku pro ukrajinské dobrovolníky. Alice společně s dalšími heroes od začátku války vedla v Praze OPU hotel pro 250 ukrajinských uprchlíků. Alice je taky dobroduh a ničeho se nebojí a tak se v červnu rozhodla, že se vydá tam, odkud lidi, se kterými se denně potkává, prchají. Jela na vlastní pěst do Lvova a pak dále do Charkova, kde se přes pár kontaktů dostala k dobrovolnické skupině PJATYCHATKY BAM. Tato skupina dobrovolníků začala fungovat na začátku války v části Charkova - wait for it - Pjatychatky. Dobrovolníci každý den vaří teplé jídlo, zajišťují základní potřeby, potravinové balíčky, léky, teplé oblečení a další. Pomoc potřebují hlavně lidé starší, hendikepovaní nebo ti, kteří si prostě nemohli dovolit odjet. Občas zajišťují pomoc i 100 kilometrů od Charkova. Záleží, co je kde potřeba. A tu pomoc zajišťují dodávkou, která na konci minulého roku dosloužila. A tak jsem se rozhodla, že výtěžek z prstenu poputuje právě na tu dodávku.

 

Proběhla sbírka, kam jsem i já díky vaší podpoře, mohla přispět svou troškou. Peníze na dodávku se vybraly, vybralo se taky spousta materiálu, kterým se dodávka naplnila a Alice už je i s dodávkou v Pjatychatkách. Prsten je stále možné zakoupit a výtěžek poputuje k Alici, která zajistí nákup dalšího potřebného přímo na místě. Dokud mám spojku na místě, přijde mi to jako nejsmysluplnější podpora. Až se nám Alice vrátí, vyberu jiný způsob, který mi bude v tu chvíli připadat nejlepší. Bohužel tahle válka tady s námi ještě asi chvíli bude a pomoc bude potřeba i později.

Každopádně moc děkuji všem za podporu dosavadní i budoucí, karma bodíky stále cinkaj! 

Co byste rádi našli?

Váš košík